Tarta tricolora

de aura78 in Aperitive / Garnituri, 8 Mar 2014 | 2409 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • PENTRU ALUAT
  • 250 g faina
  • 150 g unt
  • 150 g spanac proaspat
  • 1 ou
  • sare
  • PENTRU UMPLUTURA
  • 400 g cartofi
  • 4 rosii cherry
  • 1 ceapa verde
  • 100 g sunca presata
  • 3 oua
  • ulei
  • 1 dovlecel verde
  • nucsoara (optional)
  • sare si piper
  • mozzarella
  • parmigiano reggiano
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta tricolora:

ALUAT

Curata spanacul si fierbel 4 minute .Strecoara-l si lasa-l sa se raceasca.Mixeaza spanacul pana cand obtii un pure.Adauga faina ,untul rece taiat cubulete ,oul si putina sare.Mixeaza totul impreuna ,pana se omogenizeaza totul.Pune aluatul intr-un bol  si pune-l la frigider ,pentru aproximativ 2 ore.

UMPLUTURA

Pune cartofii la fiert.
Intr-o tigaie antiaderenta pune dovlecelul taiat rondele fine cu putin ulei de masline si lasa-l la foc medio pana cand vezi ca se rumeneste putin .
Intinde aluatul cu facaletul si formeaza o foaie (nici groasa ,nici subtire ).Pune-o intr-o tava rotunda joasa si inteapa cu furculita toata suprafata .


primul strat : dovlecelul
al doilea strat : sunca presata
al treilea strat : mozzarella taiata cubulete
al patrulea strat : cartofii fierti taiati rondele
ultimul strat : ouale batute cu sare ,piper,parmigiano ras  si nucsoara daca iti place.La sfarsit pui rosiile.
Cu aluatul ce a ramas adorneaza tarta cum iti place

Pune tarta la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade pentru aproximativ 45 - 50 minute.
Depinde de cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta tricolora" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

aura78 1

09.03.2014, 01:18

multumesc tuturor

mihaelar63 1

09.03.2014, 01:21

... Si bine ai venit cu retete interesante !!!

simonacallas 1

09.03.2014, 07:27

Foarte bine arata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mini-tarte cu telemea si ceapa verde